Šarović: Dodik neće Vučiću reći pravu istinu

Tanjug
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović tvrdi da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom večerašnjeg sastanka neće reći predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću “pravu istinu o stvarnom stanju, koju bi predsjednik Srbije trebalo da zna”.

-Republiku Srpsku mi sami ne treba da guramo u izolaciju i provociramo još dublju krizu, koju nismo spremni da iznesemo - rekao je Šarović, prenosi Kliks.

Dodao je da „za sve ono što kao Republika Srpska hoćemo i trebamo, na što opravdano ukazujemo sa naše strane i što zaista moramo mijenjati, treba prije svega da osiguramo unutrašnju raspravu i konsenzus u samoj Srpskoj i da pri tome ne prijetimo nikome i ne vučemo jednostrane poteze“.

- U tome se mi razlikujemo od Dodika - istakao je Šarović.

On tvrdi da je „mahanje pesnicom od strane aktuelne - pogrešan potez“.

-Suočeni su sa potpunim neuspjehom u vođenju Republike Srpske i zato pokreću točak krize na širem planu. A takva politika je prijeteća i pogubna i to najviše po Republiku Srpsku. Dodik igra ovu igru sam i prvenstveno zbog sebe, ali ako ne bude zaustavljen, previsoku cijenu njenih posljedica platićemo svi - dodaje Šarović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana