Сарајево: Прегледано 40 школа - нису нађене експлозивне направе

Срна
Foto: Агенције

САРАЈЕВО- Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево прегледали су 40 школа у којима нису пронашли никакву експлозивну направу, а при крају је и контрадиверзиони преглед Општинског суда у Сарајеву.

Рано јутрос сарајевске школе су запримиле дојаве о постављеним експлозивним направама, а пријављено је да је бомба постављена и у просторији Општине Центар, гдје је и сједиште Владе Кантона Сарајево, као и у згради Општинског суда.

Министар образовања и одгоја Кантона Сарајево Наида Хота-Муминовић изјавила је да су стигле дојаве да су бомбе постављене у 110 школских установа, у свим основним и неким средњим школама, због чега је било евакуисано 18.000 ученика.

Она је рекла да се очекује да Контрадиверзиони прегледи буду завршени данас и да ће се већ сутра нормализовати одвијање наставе.

Премијер Кантона Сарајево Един Форто рекао је на конференцији за медије да полиција ради свој посао у пуном капацитету уз сарадњу других полицијских агенција.

Без обзира што није пронађена ниједна експлозивна направа, рекао је Форто, свака пријетња се узима потпуно озбиљно и тако ће бити и у будућности, пренијели су федерални медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана