Sarajevo: Pregledano 40 škola - nisu nađene eksplozivne naprave

Srna
Foto: Agencije

SARAJEVO- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo pregledali su 40 škola u kojima nisu pronašli nikakvu eksplozivnu napravu, a pri kraju je i kontradiverzioni pregled Opštinskog suda u Sarajevu.

Rano jutros sarajevske škole su zaprimile dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, a prijavljeno je da je bomba postavljena i u prostoriji Opštine Centar, gdje je i sjedište Vlade Kantona Sarajevo, kao i u zgradi Opštinskog suda.

Ministar obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović izjavila je da su stigle dojave da su bombe postavljene u 110 školskih ustanova, u svim osnovnim i nekim srednjim školama, zbog čega je bilo evakuisano 18.000 učenika.

Ona je rekla da se očekuje da Kontradiverzioni pregledi budu završeni danas i da će se već sutra normalizovati odvijanje nastave.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto rekao je na konferenciji za medije da policija radi svoj posao u punom kapacitetu uz saradnju drugih policijskih agencija.

Bez obzira što nije pronađena nijedna eksplozivna naprava, rekao je Forto, svaka prijetnja se uzima potpuno ozbiljno i tako će biti i u budućnosti, prenijeli su federalni mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana