Салић: Дрљача одговоран за стање у Пазарићу

Ж. Д.
Салић: Дрљача одговоран за стање у Пазарићу

САРАЈЕВО - Управни одбор Завода за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине Пазарић на телефонској сједници јуче је смијенио директора овог завода Реџепа Салића.

Салић је након смјене рекао да је министар рада и социјалне политике ФБиХ Веско Дрљача најодговорнији за стање у овом заводу, позивајући на његову смјену. Истакао је да је Дрљача једном дошао у Пазарић и испричао им класичне лажи.

- Натјерао ме је да ћутим на сједници Владе ФБиХ. Да нисам проговорио на сједници Парламента ФБиХ, криминал би био сакривен. То је смјена коју је направио Веско Дрљача. Све вријеме Дрљача је учествовао у свим преварама и ништа није предузео на том питању. Тражим његову смјену. Само једном је посјетио дјецу - казао је Салић.

Додао је да такав човјек није достојан да чува Завод.

- Запослени надљудским напорима брину о дјеци. Моја смјена ништа не значи. Први сам проговорио о криминалу. Је ли моја смјена порука Владе? Да ли то значи да нико не смије изнијети криминал? Ко је мене заштитио? Да није медија, ко зна шта би ми урадили. Сада ће да ми напакују свашта - рекао је Салић.

Нагласио је да се не зна гдје је новац отишао и да има сазнања да је од тих пара “Дрљача себи средио купатило”.

- Он гура Управни одбор. Мени су пријетили људи из Управног одбора који пијани долазе на посао. Пореска управа је анализирала све у протекле четири године откад је Дрљача министар. Дозвољено је да новац оде у приватне џепове. Комисије које су биле у посјети одушевљене су радом људи у Заводу. Дали смо све податке тужилаштву. Десила се брутална крађа у Заводу - каже Салић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана