Ранкић предао дужност начелника Тришићу

Срна
Ранкић предао дужност начелника Тришићу

БРАТУНАЦ - Опозвани начелник општине Братунац Срђан Ранкић данас је предао дужност његовом замјенику Браниславу Тришићу, чиме је након готово четири мјесеца процедура коначно спроведен резултат референдума о опозиву.

Предсједник Комисије за примопредају дужности Рада Веселиновић изјавила је новинарима да је тај поступак данас спроведен на законит начин.

Тришић, који ће дужност начелника општине обављати до пријевремених избора и избора новог, рекао је да је стигла одлука Суда БиХ којом је одбијена Ранкићева жалба на регуларност референдума и да је примопредаја данас обављена без проблема.

Он је изразио наду да ће остварити бољу сарадњу са Скупштином општине, Владом Републике Српске, привредницима и спортским клубовима од претходног начелника. Тришић каже да ће се трудити да оствари што већу јавност рада и да очекује да ће то донијети и боље резултате.

Ранкић је рекао да је јуче добио рјешење Суда БиХ у којем се наводи да треба спровести одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ, којом су признати резултати референдума о његовом опозиву, што поштује иако, како каже, сматра да је "било незаконитости у процедури расписивања референдума".

Предсједник Општинске изборне комисије Братунац Ивана Милановић каже да се очекује одлука ЦИК-а о расписивању нових избора за начелника братуначке општине и да ће то, према најавама, бити средином фебруара.

Према њеним ријечима, то би могло бити истог дана када буду организовали пријевремени избори у општинама и градовима чији су начелници и градоначелници поднијели оставке на те дужности због избора за посланике у Народној скупштини Републике Српске.

Милановићева је прецизирала да је рок за расписивање пријевремених избора за начелника општине 90 дана од 24. новембра, када је одлука о опозиву Ранкића постала правоснажна.

Референдум о опозиву начелника општине Братунац одржан је 7. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана