Rankić predao dužnost načelnika Trišiću

Srna
Rankić predao dužnost načelnika Trišiću

BRATUNAC - Opozvani načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić danas je predao dužnost njegovom zamjeniku Branislavu Trišiću, čime je nakon gotovo četiri mjeseca procedura konačno sproveden rezultat referenduma o opozivu.

Predsjednik Komisije za primopredaju dužnosti Rada Veselinović izjavila je novinarima da je taj postupak danas sproveden na zakonit način.

Trišić, koji će dužnost načelnika opštine obavljati do prijevremenih izbora i izbora novog, rekao je da je stigla odluka Suda BiH kojom je odbijena Rankićeva žalba na regularnost referenduma i da je primopredaja danas obavljena bez problema.

On je izrazio nadu da će ostvariti bolju saradnju sa Skupštinom opštine, Vladom Republike Srpske, privrednicima i sportskim klubovima od prethodnog načelnika. Trišić kaže da će se truditi da ostvari što veću javnost rada i da očekuje da će to donijeti i bolje rezultate.

Rankić je rekao da je juče dobio rješenje Suda BiH u kojem se navodi da treba sprovesti odluku Centralne izborne komisije /CIK/ BiH, kojom su priznati rezultati referenduma o njegovom opozivu, što poštuje iako, kako kaže, smatra da je "bilo nezakonitosti u proceduri raspisivanja referenduma".

Predsjednik Opštinske izborne komisije Bratunac Ivana Milanović kaže da se očekuje odluka CIK-a o raspisivanju novih izbora za načelnika bratunačke opštine i da će to, prema najavama, biti sredinom februara.

Prema njenim riječima, to bi moglo biti istog dana kada budu organizovali prijevremeni izbori u opštinama i gradovima čiji su načelnici i gradonačelnici podnijeli ostavke na te dužnosti zbog izbora za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Milanovićeva je precizirala da je rok za raspisivanje prijevremenih izbora za načelnika opštine 90 dana od 24. novembra, kada je odluka o opozivu Rankića postala pravosnažna.

Referendum o opozivu načelnika opštine Bratunac održan je 7. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana