Радојичић: Бањалука има перспективу и шансу за живот и развој

Срна
Радојичић: Бањалука има перспективу и шансу за живот и развој

Бањалука - Кандидат СНСД-ДНС-СП-а за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић изјавио је вечерас да је основа изборног програма "Бањалука 2025" да покаже да Бањалука има перспективу и шансу да се може рачунати на нормалан живот, запослење и развој.

"То је и главна порука овог програма - Бањалука у новој фази развоја, а у њему су обрађени сви сегменти који обуватају од колијевке до старијег доба, а нарочито је доста тога обрађено када је ријеч о младима", рекао је Радојичић новинарима учествујући на конвенцији Младих социјалдемократа Бањалуке.


Он је навео да су у програму обрађени и сегменти нових мјеста у вртићима, побољшању услова у основним школама, питања која се тичу спортских игралишта и дворана, неколико локација које треба обезбиједити за високошколске установе.

"Посебно су дефинисана питања у вези са условима запошљавања, гдје је важан сегмент програма дат подршци самозапошљавању, као и подршци модерним технологијама и професионалној оријентацији", навео је Радојичић.

Предсједник Младих социјалдемократа Бањалуке Александар Бузаковић рекао је да циљ конвенције представљање изборног документа који су радили млади активисти и у његовој изради су бирали политике које ће њихови млади одборнички кандидати заступати.

"Политикама које смо радили покривени су сви секторски проблеми младих - од студентског стандарда до запослења, културе, спорта, здравља", навео је Бузаковић.

Конвенцији су присуствовали и потпредсједник СНСД-а и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана