Посланик у Скупштини Црне Горе Славен Радуновић о “фантомским” бирачима из БиХ: Очекујемо помоћ институција Српске

А. С.
Посланик у Скупштини Црне Горе Славен Радуновић о “фантомским” бирачима из БиХ: Очекујемо помоћ институција Српске

ПОДГОРИЦА - Обавијестићемо институције Републике Српске о “фантомским” бирачима са простора БиХ на изборима у Црној Гори јер мислимо да нема ефекта и да је илузорно вјеровати у помоћ власти ФБиХ, каже за “Глас Српске” посланик Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Славен Радуновић коментаришући наводе из текста објављеног у нашем листу о више од 1.000 гласача из БиХ који учествују у изборном процесу у његовој земљи.

- Ми ћемо одмах након избора обавијестити власти Републике Српске о томе ко је од грађана БиХ гласао у Црној Гори користећи право које произлази из пребивалишта, јер ако живе у нашој држави, онда не могу да живе и у БиХ. Потпуно смо сигурни да ћемо наићи на разумијевање власти РС - рекао је Радуновић.

Он је додао да ће, ако полиција не спријечи њихов долазак на изборна мјеста, то учинити њихови људи, јер не желе да допусте толики ниво изборног криминала.

- Одмах након избора ћемо се позабавити бирачким списковима и санкционисаћемо све људе који су злоупотребљавали чињеницу да су уписани на два мјеста. Пошто немамо могућност да их казнимо у њиховој држави, ми ћемо то учинити у Црној Гори и покренути поступак одузимања држављанства - истакао је Радуновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана