Poslanik u Skupštini Crne Gore Slaven Radunović o “fantomskim” biračima iz BiH: Očekujemo pomoć institucija Srpske

A. S.
Poslanik u Skupštini Crne Gore Slaven Radunović o “fantomskim” biračima iz BiH: Očekujemo pomoć institucija Srpske

PODGORICA - Obavijestićemo institucije Republike Srpske o “fantomskim” biračima sa prostora BiH na izborima u Crnoj Gori jer mislimo da nema efekta i da je iluzorno vjerovati u pomoć vlasti FBiH, kaže za “Glas Srpske” poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Slaven Radunović komentarišući navode iz teksta objavljenog u našem listu o više od 1.000 glasača iz BiH koji učestvuju u izbornom procesu u njegovoj zemlji.

- Mi ćemo odmah nakon izbora obavijestiti vlasti Republike Srpske o tome ko je od građana BiH glasao u Crnoj Gori koristeći pravo koje proizlazi iz prebivališta, jer ako žive u našoj državi, onda ne mogu da žive i u BiH. Potpuno smo sigurni da ćemo naići na razumijevanje vlasti RS - rekao je Radunović.

On je dodao da će, ako policija ne spriječi njihov dolazak na izborna mjesta, to učiniti njihovi ljudi, jer ne žele da dopuste toliki nivo izbornog kriminala.

- Odmah nakon izbora ćemo se pozabaviti biračkim spiskovima i sankcionisaćemo sve ljude koji su zloupotrebljavali činjenicu da su upisani na dva mjesta. Pošto nemamo mogućnost da ih kaznimo u njihovoj državi, mi ćemo to učiniti u Crnoj Gori i pokrenuti postupak oduzimanja državljanstva - istakao je Radunović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana