Порука америчке амбасаде поводом нових санкција

Г.С.
Порука америчке амбасаде поводом нових санкција

САРАЈЕВО - Амбасада САД у Сарајеву огласила се данас након што је Америчко министарство финансија (ОФАЦ) објавило да је проширена листа санкционисаних особа и фирми из БиХ.

“Данас је Уред за контролу имовине странаца (ОФАЦ) Министарства финансија САД санкционисао седам субјеката (Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network и Sirius 2010) и два појединца (Ђорђе Ђурић и Миленко Чичић) који представљају главне изворе прихода за корумпирану мрежу подршке Милорада Додика, предсједника Републике Српске. “

Амбасада наводи да је “ Додик је искористио свој службени положај за гомилање личног богатства кроз компаније које су повезане с њим и његовим сином Игором Додиком. Док Милорад Додик и његова породица покушавају дестабилизирати регион и пријете еуро-атлантској будућности Босне и Херцеговине, Сједињене Државе наставиће користити санкције као средство борбе против корупције и позивати на одговорност појединце због њиховог дјеловања.”

У саопштењу Амбасаде се на крају додаје “да ће појединци или субјекти који обављају активности са овим појединцима и субјектима који су данас санкционисани и себе излажу ризику санкционисања”.

 

Today, the Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC) designated seven entities (Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network, and Sirius 2010) and two individuals (Djordje Djuric and Milenko…

— US Embassy Sarajevo (@USEmbassySJJ) June 18, 2024

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана