Полиција склања мигранте у Ушивак и Блажуј

Срна
Полиција склања мигранте у Ушивак и Блажуј

САРАЈЕВО- Припадници МУП-а Кантона Сарајево активно раде на склањању миграната с улица како би се смањио ризик од ширења вируса корона, а мигранте које затекне на терену смјешта у миграционе центре Ушивак или Блажуј.

Из МУП-а Кантона Сарајево напомињу да ће полиција вршити непосредно вањско осигурање и обилазак мигрантских центара на подручју Кантона Сарајево, те наставити и са активностима премјештања миграната који се евентуално затекну ван прихватних центара.

Полиција је крајем марта спровела акцију проналаска, контроле и премјештања миграната који су пронађени на отвореним јавним површинама и нелегалним приватним смјештајима на подручју Кантона Сарајево.

"Том приликом је више од 400 миграната, у сарадњи са Службом за послове са странцима Министарства безбједности и Међународном организацијом за миграције /ИОМ/, смјештено у мигрантски центар Блажуј, гдје су претходно осигурани неопходни услови за њихов смјештај", истичу у кантоналном МУП-у.

Што се тиче капацитета у миграционим центрима Ушивак или Блажуј, директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић рекао је да они јесу пуни, али не и пренатрпани.

"Када говоримо о капацитетима онда можемо рећи да смо дошли до неке горње границе.

Мигранти који су у овом периоду склоњени с улица у прихвате центре одвојени су од миграната које се ту налазе одраније.

Јако је важно то да су они раздвојени", рекао је Ујић за портал "Кликс".

Према његовим ријечима, ситуација је под контролом и чини се све да би се смањио ризик да се зараза увуче у прихватне центре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана