Пилоти Ер Алжира тражили да се врате прије удеса авиона

Глас Српске
Пилоти Ер Алжира тражили да се врате прије удеса авиона

Париз - Француски министар спољни послова Лоран Фабијус изјавио је данас да су пилоти авиона "Ер Алжира", који се прије неколико дана срушио у Малију, тражили "да се врате" прије него што је контакт изгубљен, што би могло да одведе истрагу у новом правцу.

"Оно што сигурно знамо јесте да је вријеме било лоше те ноћи, да је посада авиона тражила промјену руте, а затим и да се врати прије него што је изгубљен контакт", рекао је Фабијус новинарима, прије него што је навео да ће анализе црних кутија из срушеног авиона можда потрајати недјељама.

Двије "црне кутије" из алжирског авиона, који се са 118 путника и чланова посаде прошле седмице срушио на сјеверу Малија, допремљене су данас у Француску на анализу, саопштили су званичници.

У "црним кутијама" су забиљежени подаци о лету и разговори из пилотске кабине, наводи АФП.

У међувремену, стручњаци француске Агенције за истрагу и анализу почели су процес идентификације 118 жртава несреће од којих су 54 француски држављани.

У Француској, која је преузела водећу улогу у вези са падом авиона, заставе ће у наредна три дана бити спуштене на пола копља у знак жалости.

Француски предсједник Франсоа Оланд изјавио је прије два дана да ће тијела свих жртава из алжирског авиона бити пребачена у Француску.

Француски званичници су у суботу саопштили да су вјероватни узрок пада авиона лоше временски услови, али нису искључили могућност терористичког напада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана