Олујно невријеме захватило Србац, Градишку и Козарску Дубицу VIDEO

Агенције
Олујно невријеме захватило Србац, Градишку и Козарску Дубицу VIDEO

Градишка - Олујно невријеме захватило је Градишку и околину данас око 17.00 часова.

Јак вјетар, киша и ситнији град, дан су за неколико минута претворили у ноћ. Како су нам јавили читаоци, снажно невријеме које је захватило Србац причинило је велику материјалну штету рушећи дрвеће, скидајући кровове са кућа и помоћних објеката, па чак и обарајући саобраћајну сигнализацију.

На фотографијама које смо добили од читалаца виде се и порушени пластеници, а на једној је видљив и дио табле од крова који се забио у лимени зид, што свједочи колико је снажан вјетар дувао на овом подручју.

Невријеме је око 15.00 часова погодило и подручје Дубичке равни, преноси “АТВ”.

У селима Дракшенић и Доња Градина олујно невријеме праћено грдом причинило је велику штету на усјевима.

На градоносни облак испаљена 41 ракета

Бањалука - Противградна заштита дејствовала је данас са 41 ракетом на градоносни облак који је стигао из правца Хрватске на подручје општина уз ријеку Саву и премјешта се према истоку, рекао је Срни директор “Противградне превентиве Републике Српске” Тихомир Дејановић.

Он каже да је јако олујно невријеме праћено градом захватило подручје општине Козарска Дубица око 15.00 часова, а потом се градоносни облак почео премјештати преко Градишке ка Српцу.

“Стријелци јављају да јак вјетар подиже и кровове кућа”, рекао је Дејановић и додао да се невријеме премјешта правцем ријеке Саве ка истоку.

Он наводи да је градоносни облак био на граничном подручју са Хрватском и да је противградна заштита дјеловала тек када је ушао на подручје Републике Српске.

“У складу са међуграничним споразумом, смијемо да дејствујемо тек када се облак појави у нашем подручју”, појаснио је Дејановић и додао да дејство на противградни облак још траје.

Он је навео да су данас укупно испаљене 62 ракете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана