Одбијена жалба одбране, Един Врањ остаје у притвору у Београду

ГС
Foto: Дневни аваз

БЕОГРАД - Виши суд у Београду обио је жалбу одбране којом је тражено пуштање из притвора бившег високог службеника Федералне управе полиције (ФУП) Едина Врања, који је 12. септембра ухапшен у Србији под оптужбама за ратни злочин.

Информацију је за портал Кликс потврдио адвокат Борис Зорко који заступа Врања.

-Сматрам да није законита ни правилна одлука Суда јер се тиме управо пружа подршка том неком непоступању према протоколу, или неадекватном поступању у сарадњи два тужилаштва. А ствар је и даље у надлежности Тужилаштва. Тако да се надам да ће у том оквиру донијети правилна и правична одлука - рекао је Зорко.

Врањ је ухапшен на граничном прелазу Увац у Србији због сумње да је као исљедник у логору у Горажду учествовао у малтретирању и пребијању ратних заробљеника српске националности који су били припадници Војске Републике Српске.Врању је 14. септембра одређен притвор. Како је тада саопштио Виши суд у Београду, судија за претходни поступак Одјељења за ратне злочине је након саслушања осумњиченог донио рјешење којим је Врању одредио притвор до 30 дана.

Притвор је одређен, како је тада наведено, „због постојања околности које указују да постоји опасност да би окривљени, уколико би се нашао на слободи, могао побјећи”.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана