Odbijena žalba odbrane, Edin Vranj ostaje u pritvoru u Beogradu

GS
Foto: Dnevni avaz

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu obio je žalbu odbrane kojom je traženo puštanje iz pritvora bivšeg visokog službenika Federalne uprave policije (FUP) Edina Vranja, koji je 12. septembra uhapšen u Srbiji pod optužbama za ratni zločin.

Informaciju je za portal Kliks potvrdio advokat Boris Zorko koji zastupa Vranja.

-Smatram da nije zakonita ni pravilna odluka Suda jer se time upravo pruža podrška tom nekom nepostupanju prema protokolu, ili neadekvatnom postupanju u saradnji dva tužilaštva. A stvar je i dalje u nadležnosti Tužilaštva. Tako da se nadam da će u tom okviru donijeti pravilna i pravična odluka - rekao je Zorko.

Vranj je uhapšen na graničnom prelazu Uvac u Srbiji zbog sumnje da je kao isljednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.Vranju je 14. septembra određen pritvor. Kako je tada saopštio Viši sud u Beogradu, sudija za prethodni postupak Odjeljenja za ratne zločine je nakon saslušanja osumnjičenog donio rješenje kojim je Vranju odredio pritvor do 30 dana.

Pritvor je određen, kako je tada navedeno, „zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost da bi okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao pobjeći”.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana