Несторовић за „Глас Српске“: Само будала може да изјави да нам је Додик растурио странку!

Маријана Миљић Бјеловук
Несторовић за „Глас Српске“: Само будала може да изјави да нам је Додик растурио странку!

БЕОГРАД - Веома сам захвалан предједнику Српске Милораду Додику што нам је отворио очи. Он није утицао на мене, али нам је објаснио да то неће функционисати и дао ми је неке информације које су мени јако користиле. Ја сам му врло захвалан на томе.

Рекао је ово за „Глас Српске“ један од оснивача покрета „Ми – Глас из народа“ проф. др Бранимир Несторовић коментаришући тврдње Синише Љепојевића да је за раскол у покрету крив нико други до предсједник Српске Милорад Додик

- Да је Додик растурио покрет, то може да изјави само будала и издајник. То је то. Имам ја 70 година, тако да је мало касно да неко утиче на мене, али ми је он објаснио да то неће функционисати и дао ми је неке информације које су мени  користиле - казао је Несторовић и додао да он није ни напустио покрет „Ми - Глас из Народа“.

Подсјетимо, један од оснивача овог покрета, Синиша Љепојевић рекао је да је за раскол у покрету крив Милорад Додик јер је он предложио Несторовићу да је организацији потребан предсједник, а не колективно руководство.

Оснивачи “Ми – глас из народа” оптужили Додика за раскол

Јован Јањић, један од оснивача покрета „Ми – глас из народа“, рекао је да је Милорад Додик много утицао на Бранимира Несторовића.

– Имали су састанак Несторовић и Павић са Додиком, био је још један наш члан, без знања нас осталих. Изашли су на конференцију за медије и износили ставове које су износили, представљени су као посланици „Ми“, а да остали оснивачи и чланови нису знали ништа о томе. Говорено је у наше име, а да о томе ми ништа нисмо знали – каже Јањић.

Додао је да је Додик предложио Несторовићу да треба да се уништи колективно руководство и да треба да се изгласа предсједник.

Комплетан интервју са Бранимиром Несторовићем, прочитајте сутра у штампаном издању "Гласа Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана