Оснивачи “Ми – глас из народа” оптужили Додика за раскол: “Наговорио је Несторовића да уништи наше руководство”

ГС
Оснивачи “Ми – глас из народа” оптужили Додика за раскол: “Наговорио је Несторовића да уништи наше руководство”

Пет од седам оснивача покрета "Ми - глас из народа" одржало је конференцију за медије поводом раскола који је настао у тој организацији.

Синиша Љепојевић, један од оснивача, рекао је да је за раскол у покрету крив Милорад Додик јер је он предложио Несторовићу да је организацији потребан предсједник, а не колективно руководство.

Јован Јањић, један од оснивача покрета „Ми – глас из народа“, рекао је да је Милорад Додик много утицао на Бранимира Несторовића.

– Имали су састанак Несторовић и Павић са Додиком, био је још један наш члан, без знања нас осталих. Изашли су на конференцију за медије и износили ставове које су износили, представљени су као посланици „Ми“, а да остали оснивачи и чланови нису знали ништа о томе. Говорено је у наше име, а да о томе ми ништа нисмо знали – каже Јањић.

Додао је да је Додик предложио Несторовићу да треба да се уништи колективно руководство и да треба да се изгласа предсједник.

Драган Станојевић демантовао је све наводе Несторовића и Павића који су изнели о њему.

– Једна од лажи које су изнијели јесте да сам тражио од књиговође 150.000. Ја немам могућност да утичем на било шта, ја сам носио документа која су ми дали. Несторовић контролише рачун и фактуре, ако је он плаћао књиговођу како ја могу било шта да тражим – рекао је Станојевић.

Додао је да је у записнику са састанка константовано да су Несторовић и Павић напустили покрет.

Синиша Љепојевић истакао је да покушај цијепања неће донијети ништа покрету.

– Од седам оснивача остало је нас пет и покрет „Ми – глас из народа” наставља са радом. Ми који смо остали треба да извучемо неке поуке и да неке ствари које су извор проблема елиминишемо. Између нас пет постоји сагласност да се одлуке доносе консензусом, а онда када то није могуће гласањем – рекао је Љепојевић.

Додао је да је било пуно проблема и да је било искакања јер се није знало ко са киме комуницира.

– Одлучност покрета је да се не поруши оно што је обећано. Разбијање ће пољуљати поверење. Али бих молио да се да мало времена да се види ко је ко – каже Љепојевић.

Рекао је да ће овај покрет прерасти у странку, да ће имати колективно руководство које ће се звати Вијеће.

Митар Ковач је упитао коме смета покрет „Ми“.

-Није се ово десило случајно и није се десило због противрјечности – рекао је Ковач.

Додао је да је одговорност на онима који су отишли и да му је жао што је Александар Павић залутао с њим.

– Несторовић је доста увјежбан човјек од СПО па до данас. Не видим да је остао у било којој организацији и са било киме с ким је сарађивао. Не знам зашто је то тако, то треба он да објасни јавности и на који начин успијева да на политичкој сцени остварује неке привремене циљеве и да поново улази у нове аранжмане као што ће сада да уђе у формирање нове странке – рекао је Ковач, преноси Нова.рс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана