Нешић за "Глас" о иницијативи за његову смјену: Бошњачким политичарима смета истина

Маријана Миљић Бјеловук
Нешић за "Глас" о иницијативи за његову смјену: Бошњачким политичарима смета истина

БАЊАЛУКА - Бошњаци нису спремни да се суоче са истином. Они настављају да скрнаве Меморијални центар у Поточарима тиме што тамо сахрањују људе који немају никакве везе са догађајима од 11. до 19. јула 1995. године у Сребреници.

Казао је то “Гласу Српске” министар безбједности БиХ Ненад Нешић, поводом иницијативе за његову смјену коју је покренуо Клуб посланика СДА у Представничком дому Парламента БиХ.

Та иницијатива наћи ће се пред посланицима на сједници која је заказана за 20. јун.

- Не спорим да је у Сребреници био злочин. Спреман сам да се поклоним жртвама, али нисам спреман да се поклоним лажним жртвама. Нисам спреман да ћутим нити да не изговарам истину, односно да се служим лажима. Ја желим истину за све, а не само за један народ, једну вјеру и нацију - поручио је Нешић.

Истина је, наглашава, да је у Сребреници погинуло и убијено 3.267 Срба, углавном цивила и нејачи.

- Истина је да је у Сребреници сахрањен извјестан број људи који се данас по ЦИПС-овим изводима воде живи. Истина је да су сахрањени у Поточарима и они који немају никакве везе са дешавањима у Сребреници у јулу 1995. године, као што је, између осталог, и отац актуелног директора Меморијалног центра у Поточарима Емира Суљагића - наводи Нешић.

Наглашава и да Бошњаци, умјесто да покрећу питање Суљагићеве смјене они траже смјену министра који само говори истину.

Поручује и да сви који желе мир, помирење и сарадњу у БиХ, Републици Српској и Сребреници неће подржати иницијативу која је једнострана и само диже тензије.

- Та иницијатива говори само једно, да неком у БиХ не одговара нико ко говори истину, а ја сам се увијек трудио да говорим истину и наставићу тако и даље - закључио је Нешић.

Клуб посланика СДА затражио је Нешићеву смјену јер је, како су навели, приликом гостовања у једној ТВ емисији у Србији он “негирао геноцид у Сребреници”. Они су том приликом позвали и Тужилаштво БиХ да покрене кривични поступак против њега јер тврде да је Нешић приликом гостовања у ТВ емисији прекршио Кривични закон БиХ.

Срби се не плаше Хелеза

Ненад Нешић осврнуо се и на најновије пријетње министра одбране БиХ Зукана Хелеза, који је навео да ће бошњачке власти затражити укидање Српске те запријетио и да ће, ако се Срби не повинују том плану, “извући дебљи крај” и проћи као Срби из Републике Српске Крајине, који су протјерани у “Олуји”.

- Знамо ми да би они вољели нову олују над Србима, али то се неће десити. Нисмо плашљив народ. Не бојимо се тог њиховог дебелог краја нека га сачувају за Сребреницу. Зукан би требало да се погледа и видјећете да у овом тренутку живи на 20 одсто територије БиХ. И та тапија, на тих 20 одсто му је спорна. Хелез очигледно мисли да је много велики јер је охрабрен подршком дијела западног свијета. Та подршка није вјечна. Вјечни су само интереси, али и љубав српског народа према Републици Српској  - поручио је Нешић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана