Нешић поручио Звиздићу: Док је Срба биће и Републике Српске

СРНА
Нешић поручио Звиздићу: Док је Срба биће и Републике Српске

САРАЈЕВО- Предсједник ДНС-а Ненад Нешић поручио је замјенику предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денису Звиздићу да ће Република Српска постојати све док је српског народа.

"Да је било по жељама других, Звиздићу сличних, никада је не би ни било. Али, било је по вољи српског народа"

Нешић је истакао да је "јадна земља у којој човјек који сједи на челу парламента заговара да неко други доноси законе, у којој човјек који треба да брани независност законодавне власти подржава њену неуставну узурпацију од једног странца".

Он је истакао да је управо српски народ тај који се, борећи против намјесништва, бори се и за суверенитет БиХ, док се Звиздић залаже за колонијализам и слуганство.

"Звиздићеве пусте жеље остаће само жеље, а захваљујући његовим политикама БиХ је далеко од независне и суверене државе. Ако је Бошњацима по вољи да Звиздић урушава БиХ, нека то ради, а за Републику Српску нека не брине јер је она вјечна", нагласио је Нешић.

Он је рекао и како би волио да Звиздић нађе у Уставу БиХ члан који прописује да неко осим парламента може доносити законе.

Напоменуо је да је основно начело парламентарне демократије да парламенти доносе законе по уставом прописаној процедури и да у Европи од 12. вијека један појединац није доносио законе.

"То није чинио чак ни Бењамин Калај. Тужно је да Звиздић враћа БиХ девет вијекова назад", констатовао је Нешић.

Нешић је указао да повеља УН прописује начело једнаке суверености међу чланицама УН и забрањује стање старатељства, а Устав БиХ прецизно прописује процедуру доношења закона, саопштено је из ДНС-а.

Према његовим ријечима, Анекс 10 Дејтонског споразума прописује да се високи представник именује резолуцијом Савјета безбједности УН и даје овлаштења да арбитрира унутар БиХ и тумачи Дејтонски споразум, а Кристијан Шмит нема ни резолуцију, нити је орган у законодавном поступку. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана