На списку одузета имовина тешка 1,68 милиона КМ

Драгана Орловић
На списку одузета имовина тешка 1,68 милиона КМ

Бањалука - Кућа у Кнежеву, гаражно мјесто и стамбена зграда у Бањалуци, те разни аутомобили и земљишне парцеле дио су спискова привремено и трајно одузете имовине у Републици Српској, чија је укупна вриједност на крају јула износила 1,68 милиона марака.

Подаци су ово Агенције за управљање одузетом имовином РС која је од оснивања 2010. године, поступајући по правоснажним судским одлукама у којима је одлучивано о трајном одузимању имовине, имовинској користи прибављеној кривичним дјелом, имовином датом на име јемства у кривичном поступку и предметима кривичног дјела, у буџет Републике Српске уплатила више од 517.000 марака.

Директорица ове агенције Свјетлана Кусић рекла је за “Глас Српске” да је вриједност привремено одузете имовине којом је агенција располагала на крају јула износила око 1,033 милиона марака, док је вриједност трајно одузете имовине била више од 647.000 марака.

Када се погледа структура привремено одузете имовине, највреднија је незавршена стамбена зграда у Бањалуци са девет станова, а на том списку налазе се и један стан у Бањалуци, четири парцеле, као и један аутомобил.

Када је у питању трајно одузета имовина, према подацима агенције, између осталог, ради се о двије куће, и то једној у Бањалуци и једној у Кнежеву.

Кусићева је навела да је агенција трајно одузету имовину као својину Републике Српске, вриједну 11,5 милиона марака, предала другим надлежним тијелима за управљање, а ријеч је о акцијама у привредним друштвима, аутомобилима и информатичкој опреми.

- Имовина у вриједности 15.589 марака је на основу одлуке Владе Српске поклоњена другим правним лицима у друштвено корисне и хуманитарне сврхе - истакла је Кусићева.

Имовина која је правоснажним судским одлукама трајно одузета постаје својина Републике Српске и њоме располаже Влада Српске, у складу са одредбама закона.

 Подаци Агенције за управљање одузетом имовином РС

Списак привремено одузете имовине (вриједност у КМ)

зграда у Бањалуци - 903.355

стан у Бањалуци - 87.431

четири парцеле - 22.926

аутомобил - 18.842

Списак трајно одузете имовине (вриједност у КМ)

кућа у Бањалуци - 349.624

стан у Бањалуци -145.453

кућа у Кнежеву - 130.238

гаражно мјесто у Бањалуци - 13.738

четири аутомобила - 5.871

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана