Љубиша Петровић стигао након 10 дана на бањалучки Трг Крајине

Г.С.
Љубиша Петровић стигао након 10 дана на бањалучки Трг Крајине

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић након 10 дана пјешачења стигао је у Бањалуку, на Трг Крајине, гдје су га дочекали предсједник његовог СДС-а Милан Миличевић са члановима странке, представници ПДП-а, Јелена Тривић са члановима Народног фронта, те бројни грађани.

Како је рекао, у свом “Маршу за оздрављење Републике Српске”, током 10 дана пјешачења од Бијељине до Бањалуке, прешли су 225 километара и на том путу сусрео се са дивним људима који њу та мотивисали да не одустане.

На Тргу га је дочекала једна бака, уз хљеб и со, те му је поклонила Змијањски вез. Потом се обратио на Тргу Крајине, а у свом говору набројао је разлоге због којих је кренуо за Бањалуку.

– Срели смо се са бројним људима, са тешким животним причама, али оно што је остало дубоко урезано је нерјешено питање према демобилисаним борцима и породицама погинулих бораца. То је државничко питање које ће бити ријешено кад будемо имали државника. Марширали смо и за боље образовање, за нашу младост. Марширали смо за смјену коалиције која је похарала Бијељину, која је отела новац свих грађана Бијељине – рекао је Петровић.

Подсјетио је да су “владајући сломили зубе на Бијељини 19. марта и да је вријеме да иду у политичку пензију”.

– У понедјељак предајемо иницијативу у Министарство локалне управе и самоуправе, на коју имају 30 дана да одговоре и распусте Скупштину града. Ако то не ураде, поставићемо овдје шатор док не истјерамо правду – рекао је Петровић.преноси banjaluka.net

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана