Ljubiša Petrović stigao nakon 10 dana na banjalučki Trg Krajine

G.S.
Ljubiša Petrović stigao nakon 10 dana na banjalučki Trg Krajine

BANjALUKA - Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon 10 dana pješačenja stigao je u Banjaluku, na Trg Krajine, gdje su ga dočekali predsjednik njegovog SDS-a Milan Miličević sa članovima stranke, predstavnici PDP-a, Jelena Trivić sa članovima Narodnog fronta, te brojni građani.

Kako je rekao, u svom “Maršu za ozdravljenje Republike Srpske”, tokom 10 dana pješačenja od Bijeljine do Banjaluke, prešli su 225 kilometara i na tom putu susreo se sa divnim ljudima koji nju ta motivisali da ne odustane.

Na Trgu ga je dočekala jedna baka, uz hljeb i so, te mu je poklonila Zmijanjski vez. Potom se obratio na Trgu Krajine, a u svom govoru nabrojao je razloge zbog kojih je krenuo za Banjaluku.

– Sreli smo se sa brojnim ljudima, sa teškim životnim pričama, ali ono što je ostalo duboko urezano je nerješeno pitanje prema demobilisanim borcima i porodicama poginulih boraca. To je državničko pitanje koje će biti riješeno kad budemo imali državnika. Marširali smo i za bolje obrazovanje, za našu mladost. Marširali smo za smjenu koalicije koja je poharala Bijeljinu, koja je otela novac svih građana Bijeljine – rekao je Petrović.

Podsjetio je da su “vladajući slomili zube na Bijeljini 19. marta i da je vrijeme da idu u političku penziju”.

– U ponedjeljak predajemo inicijativu u Ministarstvo lokalne uprave i samouprave, na koju imaju 30 dana da odgovore i raspuste Skupštinu grada. Ako to ne urade, postavićemo ovdje šator dok ne istjeramo pravdu – rekao je Petrović.prenosi banjaluka.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana