Ковачевић: Суд БиХ јефтино средство за борбу против Републике Српске

СРНА
Ковачевић: Суд БиХ јефтино средство за борбу против Републике Српске

САРАЈЕВО - Суд БиХ је јефтино средство за борбу против Републике Српске и јасно је да је то што је одбио жалбу СНСД-а на одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ о признавању гласачког листића ПДП-а за Дом народа парламента БиХ политички пројекат рушења народне воље, српског народа у БиХ, и свих грађана Српске, рекао је Срни делегат Клуба Срба из СНСД-а у Дому народа Радован Ковачевић.

"Потпуно је јасно да је ријеч о политичкој одлуци, која нема апсолутно никакве везе са правом и правдом из разлога што имамо један суд који, по истом питању, без икаквих доказа, без икаквих нових материјала доноси у два случаја, двије различите одлуке", навео је Ковачевић.

Он је нагласио да је сваком човјеку који има право да гласа јасно на који начин је могуће гласати и да се мора гласати у квадратић поред имена странке, а не тако да се прекрижи име странке.

"Овдје су нашли један гласачки листић, потпуно је јасно, неважећи. Када прекрижите име странке, то никако не може да значи да све ви гласали за ту странку, то може само да значи да сте ту странку прекрижили и да вам је све на свијету прихватљиво осим те странке. Имали смо процес у којем су они уважили жалбу СНСД-а и рекли да је све оно што смо ми тврдили у жалби јасно и да не може да се доводи у питање, међутим, сада су су одлучили потпуно другачије", рекао је Ковачевић, коментаришући одлуку Суда БиХ.

Он је истакао да су потпуно јасне чињенице да је СНСД убједљиви побједник општих избора.

"Али ми смо видјели, од дана избора, почели су са пројектом рушења народне воље, јер су одмах у изборној ноћи евидентни изборни губитници проглашавали побједу и то славили са дјечијим шампањцем. Да су у том ЦИК-у, који је под директном политичком контролом, доносили срамне одлуке о поновном бројању гласова за предсједника Републике, да су исцрпили све могућности, да су имали још неку могућност поништили би резултате и евидентне изборне губитнике прогласили за побједнике", нагласио је Ковачевић.

Он сматра да се све ово дешава јер амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи не може да прихвати ништа сем онога што он потенцира.

"У међувремену се десила та ескалација /нелегалног високог представника у БиХ/ Кристијана Шмита са /предсједником Републике Српске/ Милорадом Додиком и руководством Српске и Марфија који не може да прихвати ништа сем оног што он форсира у БиХ, а то је да у БиХ нема мјеста за Србе и Хрвате и зато је промијењена одлука Суда БиХ који је јефтино средство за борбу против Српске", рекао је Ковачевић.

Суд БиХ одбио је жалбу СНСД-а на одлуку ЦИК-а БиХ који је крајем маја поново признао листић ПДП-а за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Портпарол ЦИК-а Максида Пирић рекла је Срни да је ЦИК данас добио одлуку Апелационог вијећа Суда БиХ, којом се одбија жалба СНСД-а. Она је додала да ће вјероватно ЦИК БиХ у наредним данима одлучити да проведе жријебање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана