Ковачевић: Српски народ са великом дозом зебње гледа на присуство њемачких војника

Срна
Ковачевић: Српски народ са великом дозом зебње гледа на присуство њемачких војника

БАЊАЛУКА - Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић рекао је да не постоји никаква спољна безбједносна пријетња по БиХ и да су они који без икаквог разлога шаљу или најављују слање нових трупа једино што је безбједно дестабилизирајуће у БиХ.

Коментаришући долазак њемачких војника у БиХ, Ковачевић је рекао да је јасно да српски народ увијек са великом дозом зебње гледа на било какво присуство њемачких војника.

“Исто тако је јасно да на основу Дејтонског споразума, на основу резолуције Савјета безбједности УН, у мисији Алтеа немамо утицај на то како ће земље ЕУ да рапоређују своје присуство и број војника у БиХ”, рекао је Ковачевић за Радио Републике Српске.

Према његовим ријечима, ово је нешто што није добра и позитивна порука, него искључиво безбједносно дестабилизирајућа и узнемирујућа порука за све грађане у БиХ.

Он је навео да су посљедње најаве НАТО-а дефинитивно нови политички притисак на Републику Српску, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Српске Жељку Цвијановић.

“Милорад Додик и Жељка Цвијановић не пристају да буду било чије марионете, не пристају да буду под било чијим утицајем, него воде искључиво политику у интересу Републике Српске, њених грађана и српског народа”, рекао је Ковачевић.

Ковачевић истиче да су потпуно неозбиљне приче о руском утицају, јер је и Додику сам предсједник Русије Владимир Путин јасно рекао да Русија подржава дејтонску БиХ, у складу са уставом, са три равноправна конститутивна народа и два равноправна ентитета.

“То је нешто што треба да поштују сви, укључујући НАТО и све њене земље чланице. Ово је једини начин да осигурамо стабилну и безбједну будућност БиХ”, наглашава Ковачевић.

Он наводи да је безбједносно стање у БиХ задовољавајуће, осим када предсједник СДА Бакир Изетбеговић звецка оружјем.

“Искрено рачунамо да је то у свруху потпуно пољуљане позиције СДА унутар Федерације БиХ и да дефинитивно не постоји никаква вањска безбједносна пријетња по БиХ и да једино што је безбједно дестабилизирајуће у БиХ, јесу они који без икаквог разлога шаљу било какве нове трупе или најављују слање истих”, каже Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана