Ковачевић: Шмиту није мјесто ни на Козари ни у БиХ

ГС
Ковачевић: Шмиту није мјесто ни на Козари ни у БиХ

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да Кристијану Шмиту није мјесто на Козари, као што му није мјесто ни у БиХ с обзиром на то да је током своје политичке каријере одавао пошту људима из нацистичког система који су убијали Јевреје и Србе.

Ковачевић је навео да је ријеч о човјеку који се све вријеме лажно представља, што је кривично дјело, поготово ако се то ради у међународним односима и када на основу тога што се лажно представљате стиче и одређена права и мијешате се у животе људи.

- Он се најгрубље мијеша у животе свих нас у БиХ, на првом мјесту нас у Републици Српској - рекао је Ковачевић за АТВ.

Друга ствар, додао је Ковачевић, ријеч је о човјеку који је иначе отворено подржавао и одавао пошту онима који су убијали народ на Козари, тако да њему ту није мјесто.

Ковачевић је подсјетио да је Шмит заједно са људима у необичним униформама одавао пошту једном од пилота нацистичке Њемачке за којег се снажно борио да његово мјесто унутар њемачког естаблишмента буде очувано и због тога је и платио крајем своје политичке каријере у Њемачкој.

- Он је, не смијемо да заборавимо, дуго био замјеник министра одбране, односно државни секретар у Министарству одбране, једно вријеме је био и министар пољопривреде Њемачке. Због ових ствари, између осталог, он је завршио своју политичку каријеру у Њемачкој - напоменуо је Ковачевић.

Према његовим ријечима, онда када нису знали шта ће са њим, послали су га у БиХ.

- Међутим, као неко ко је одавао пошту људима који су били дио нацистичког система, који су убијали Јевреје и Србе, сигурно му није мјесто на Козари, као што му није мјесто ни у БиХ - истакао је Ковачевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана