Ковачевић: СДА уводи БиХ у спиралу уцјена

Срна
Ковачевић: СДА уводи БиХ у спиралу уцјена

САРАЈЕВО - Уколико предсједник СДА Бакир Изетбеговић жели да разговара о позицији Сенада Братића у Народној скупштини Републике Српске то је могуће једино ако ће се разговарати и о функцији потпредсједника Федерације БиХ /ФБиХ/, али никако о позицијама у Савјету министара пошто су за СНСД разговори о тој теми завршени, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Реагујући на изјаву предсједника СДА Бакира Изетбеговића да СДА неће подржати учешће СНСД-а у структури власти ФБиХ, Ковачевић је рекао да су СНСД-ове амбиције засноване на демократском легитимитету и повјерењу које је добио од српског народа који живи на тој територији.

"На основу тога СНСД у Дому народа Парламента ФБиХ има четири делегата и још два која су уз СНСД. То СНСД-у даје снагу најјаче политичке странке у Клубу Срба Дома народа", рекао је Ковачевић.

Он је нагласио да СДА својим понашањем уводи БиХ у спиралу уцјена, те позвао да буду испоштовани ранији договори партнера.

"Уколико из СДА наставе да се понашају на овакав начин да сваки нови потез који треба да буде урађен у БиХ бива суочен са новом уцјеном СДА онда нас уводе у спиралу уцјена која ће у потпуности блокирати БиХ и у тим околностима неће бити могуће урадити било шта што је добро за људе који живе у овој земљи", рекао је он.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је данас да ова странка неће подржати учешће СНСД-а у структури власти Федерације БиХ /ФБиХ/.

"Док год потпредсједник ФБиХ има значајна овлаштења, а позиција потпредсједника Републике Српске је редукована на протоколарне функције и док год у власти Српске нема министара из СДА, такви приједлози неће имати кредибилитет. Позивамо на хитно окончање процеса формирања власти на нивоу ФБиХ", рекао је Изетбеговић новинарима у Сарајеву након сједнице Предсједништва СДА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана