Којић: Ослобађајућа пресуда Фазловићу- још један злочин над Србима

Срна
Којић: Ослобађајућа пресуда Фазловићу- још један злочин над Србима

БАЊАЛУКА- Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић сматра да првостепена ослобађајућа пресуда Суда БиХ Хазиму Фазловићу представља још један злочин над српским народом, прије свега над породицама убијених припадника Војске Републике Српске које су очекивале правду.

Којић је рекао Срни да Суд БиХ у континуитету проводи политике Бошњака и да за тај суд познате чињенице о бруталном злочину над заробљеним припадницима Војске Републике Српске нису биле довољне да Хазима Фазловића осуди на затворску казну.

“То је неприхватљиво. Ако нисте спремни да процесуирате злочин и казните злочинца, онда на такав начин шаљете поруку породицама да сте спремни да дозволите чињење злочина и то је посебна траума за породице убијених српских војника”, рекао је Којић.

Он је нагласио да све пресуде које доноси ова правосудна институција нису истине и указао да таква пракса рада Суда БиХ не може да опстане.

“Републички центар почетком идуће године радиће на припреми Атласа страдања Срба 1993. и 1994. године, у којем ће бити евидентиран злочин над српским војницима у Бодеришту код Брчког 1993. године, када то не желе да ураде правосудне институције БиХ”, поручио је Којић.

Суд БиХ првостепеном пресудом јуче је ослободио Хазима Фазловића кривице по оптужници за злочине над заробљеним припадницима Војске Републике Српске 1993. године код Брчког.

Оптужница је теретила Фазловића да у својству команданта Трећег батаљона 108. бригаде такозване Армије БиХ није казнио подређене након убиства и мучења 11 заробљених припадника Војске Републике Српске 8. марта 1993. године у селу Бодериште код Брчког.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана