Калабић: Блокада Рајчевићевог именовања шамар БиХ

Срна
Калабић: Блокада Рајчевићевог именовања шамар БиХ

Сарајево - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драго Калабић оцијенио је данас да је блокирањем именовања Срђана Рајчевића за директора Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ „опаљен шамар БиХ“.

„Неко је искористио предизборно вријеме и односе какви јесу, што ће сигурно имати велике посљедице“, рекао је Калабић новинарима у Сарајеву.

Према његовим ријечима, врло добро се зна шта се дешавало у медијском простору и они центри моћи који преко медија креирају политичке односе у БиХ имају страх од промјене руководећег кадра у РАК-у и настоје да задрже постојеће стање.

„То се сада види, а тамо је пуно лоших ствари и пуно онога што је гурнуто под тепих, што не служи на част медијима ни ономе што прати медије“, рекао је Калабић.

Он је истакао да су Бошњаци у огромној предности када су у питању руководеће позиције у агенцијама на нивоу БиХ и да то покушавају да задрже.

„Ставили су под своју контролу све безбједносне агенције. Једини Србин који је тамо је господин /Горан/ Зубац и он се налази под непримјереним, жестоким ударом бошњачких лидера“, подсјетио је Калабић.

Он је оцијенио да ће се све ово одразити на формирање власти након октобарских избора.

На дневном реду јучерашње сједнице Савјет министара БиХ било је потврђивање именовања Рајчевића за директора РАК-а, али су сва кадровска именовања скинута са дневног реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана