Изетбеговић поручио Европи: Нема реда док се хаос не савлада!

РТРС
Изетбеговић поручио Европи: Нема реда док се хаос не савлада!

САРАЈЕВО- Док сарајевски политичари тврде како су за европски пут БиХ, лидер СДА Бакир Изетбеговић Европи шаље поруку "број муслимана је удвостручен, а могућности устостручене".

- Нема реда док се хаос не савлада. Муслимански свијет се налази у хаосу. Није то никаква нова вијест, која би могла пробудити интересовање шире јавности. Муслимани заслужују мир. Пут ка томе је трновит - каже Изтебеговић.

Истиче и да је Европа имала стогодишњи рат, те да је произвела нацизам, стаљинизам, фашизам, једну перверзну ствар - инквизицију.

- Они су измислили справе за мучење. И ЕУ је настала на контроли два ресурса, угља и челика. Из тога је кренула ЕУ, како би се сачувао мир. Исламски свијет је кроз задњих 40, 50 година прешао 500 година историје. Муслимани су се удвостручили бројчано, а њихове могућности су се устостручиле. Због тога је тај дисбаланс изазвао конфликте, револуције и ратове. Надам се да ће муслимани десетороструко брже проћи кроз то - казао је Изетбеговић.

У интервјуу спомиње и револуцију "Арапско прољеће", гдје каже да је "донијела промјену режима, али да са данашњег аспекта гледишта, није се ништа значајније промијенило".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана