Додик: Потребно приступити избору новог састава ЦИК-а

Срна
Додик: Потребно приступити избору новог састава ЦИК-а

ПРИЈЕДОР - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да треба изабрати нови састав Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ, јер се без тога неће десити промјена изборног законодавства.

- Ми смо раније рекли, уколико овај састав ЦИК-а остане општи избори идуће године биће упитни и веома ће се тешко одржати. Ми, наравно, имамо и план за ригорозно поступање, али и вјерујемо да можемо да одржимо и дијалог - рекао је Додик новинарима у Приједору.

Он је навео да нема земље на свијету, поготово вишестраначке парламентарне демократије у којој изборни субјекат, а то су политичке партије, и они који су заинтересовани за изборни прецес, не учествују у договору о томе, а овдје у томе, како је рекао, учествују америчка, британска и друге амбасаде.

- Неће се десити промјена изборног законодавства, док се не промијени овај ЦИК. Кад се промијени овај ЦИК и дођемо до нових изборних услова, онда се могу одржати квалитетни избори - поручио је Додик.

Он је навео да су спекулативни избори у којима нема ниједан приговор из Сребренице на дан избора, па се прогласе нелегалним, а из Мостара дође 500 па се прогласе легалним.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана