Девет мигрантских породица смјештено у мигрантске центре

Срна
Девет мигрантских породица смјештено у мигрантске центре

САРАЈЕВО - Служба за послове са странцима измјестила је са локалитета Босанске Бојне близу границе са Хрватском девет мигрантских породица са укупно 43 члана, од којих је 19 дјеце, у привремене прихватне центре Борићи и Седра.

Мигранти, који су боравили у напуштеним објектима, збринути су и уз неопходну медицинску тријажу смјештени у изолациони дио центара који су предвиђени за смјештај породица и рањивих категорија миграната, у складу са епидемиолошким мјерама за спречавање ширења вируса корона, саопштено је из Службе за послове са странцима.

Проводећи појачане оперативне активности усмјерене на контролу кретања и боравка странаца на подручју Унско-санског кантона, инспектори Службе за послове са странцима јуче су утврдили да на локалитету Босанске Бојне у напуштеним објектима борави неколико мигрантских породица.

С обзиром на то да су мигранти нелегално боравили у објектима у којима није било минимум услова за њихов боравак, Служба је иницирала и координирала низ активности на њиховом измјештању са овог локалитета, те збрињавању у привремене прихватне центре Борићи и Седра.

Измјештање мигрантских породица реализовано је у сарадњи са Граничном полицијом БиХ и Међународном организацијом за миграције.

Служба ће и у наредном периоду наставити да проводи појачану контролу кретања и боравка странаца у БиХ, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана