Devet migrantskih porodica smješteno u migrantske centre

Srna
Devet migrantskih porodica smješteno u migrantske centre

SARAJEVO - Služba za poslove sa strancima izmjestila je sa lokaliteta Bosanske Bojne blizu granice sa Hrvatskom devet migrantskih porodica sa ukupno 43 člana, od kojih je 19 djece, u privremene prihvatne centre Borići i Sedra.

Migranti, koji su boravili u napuštenim objektima, zbrinuti su i uz neophodnu medicinsku trijažu smješteni u izolacioni dio centara koji su predviđeni za smještaj porodica i ranjivih kategorija migranata, u skladu sa epidemiološkim mjerama za sprečavanje širenja virusa korona, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Provodeći pojačane operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka stranaca na području Unsko-sanskog kantona, inspektori Službe za poslove sa strancima juče su utvrdili da na lokalitetu Bosanske Bojne u napuštenim objektima boravi nekoliko migrantskih porodica.

S obzirom na to da su migranti nelegalno boravili u objektima u kojima nije bilo minimum uslova za njihov boravak, Služba je inicirala i koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmještanju sa ovog lokaliteta, te zbrinjavanju u privremene prihvatne centre Borići i Sedra.

Izmještanje migrantskih porodica realizovano je u saradnji sa Graničnom policijom BiH i Međunarodnom organizacijom za migracije.

Služba će i u narednom periodu nastaviti da provodi pojačanu kontrolu kretanja i boravka stranaca u BiH, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana