Детаљи трагедије код Приједора: Прелазак пруге кобан за дјевојку

Невена Рељић
Детаљи трагедије код Приједора: Прелазак пруге кобан за дјевојку

ПРИЈЕДОР - Приједорчанка Кристина Цвијановић (36) погинула је у стравичној саобраћајној несрећи када је у њен аутомобил "опел астра" ударио путнички воз на пружном прелазу у Тополику код Приједора, сазнаје "Глас Српске".

Ова тешка несрећа се догодила у недјељу у 20.32 часа на пружном прелазу који нема рампу, а воз је саобраћао на релацији Бањалука-Приједор. Незванично, несрећна дјевојка се враћала у Приједор након што је одвезла  другарицу кући у оближње село.

- Испред ње је у ауту био момак из насеља који је видио воз на 200 метара те је пројурио преко пруге да га не би закачио. Она се, нажалост, ослонила на њега, није ни погледала око себе и одлучила је да пређе преко пруге - рекао је мјештанин Тополика који није желио да му објавимо име.

- Младић се вратио на мјесто несреће али већ је било касно. Опипао јој је пулс, али није давала знакове живота. Глава јој је била смрскана, јер је воз ударио директно у њену страну. Потом су стигли ватрогасци који су исјекли возило како би могли извадити тијело - рекао је мјештанин.

Поједини мјештани тврде да се Кристини угасило ауто насред прелаза, али ни то још није потврђено.

Из "Жељезница Републике Српске" изразили су жаљење те упутили саучешће породици настрадале дјевојке.

- Машиновођа је, угледавши аутомобил на путном прелазу, давао знакове упозорења звучном сигнализацијом и почео да кочи, али аутомобил се и поред свих знакова упозорења није помјерио са путног прелаза - навели су из "Жељезница Република Српске".

Додали су да је алко-тестирањем машиновође утврђено да није било присуства алкохола и других нежељених супстанци у организму.

На мјесто несреће одмах су изашле екипе Хитне помоћи, приједорски полицајци, ватрогасна екипа, тужилац и комисија "Жељезница РС" за ванредне догађаје. Из Полицијске управе Приједор саопштили су да је на мјесту саобраћајне несреће, у присуству тужиоца Окружног тужилаштва Приједор извршен увиђај.

Застој

Након несреће, прекинут је саобраћај на овој дионици. Након завршеног увиђаја те уклањања дијелова аута, жељезнички саобраћај на релацији Бањалука-Приједор поново је успостављен у 23.15 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана