Detalji tragedije kod Prijedora: Prelazak pruge koban za djevojku

Nevena Reljić
Detalji tragedije kod Prijedora: Prelazak pruge koban za djevojku

PRIJEDOR - Prijedorčanka Kristina Cvijanović (36) poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kada je u njen automobil "opel astra" udario putnički voz na pružnom prelazu u Topoliku kod Prijedora, saznaje "Glas Srpske".

Ova teška nesreća se dogodila u nedjelju u 20.32 časa na pružnom prelazu koji nema rampu, a voz je saobraćao na relaciji Banjaluka-Prijedor. Nezvanično, nesrećna djevojka se vraćala u Prijedor nakon što je odvezla  drugaricu kući u obližnje selo.

- Ispred nje je u autu bio momak iz naselja koji je vidio voz na 200 metara te je projurio preko pruge da ga ne bi zakačio. Ona se, nažalost, oslonila na njega, nije ni pogledala oko sebe i odlučila je da pređe preko pruge - rekao je mještanin Topolika koji nije želio da mu objavimo ime.

- Mladić se vratio na mjesto nesreće ali već je bilo kasno. Opipao joj je puls, ali nije davala znakove života. Glava joj je bila smrskana, jer je voz udario direktno u njenu stranu. Potom su stigli vatrogasci koji su isjekli vozilo kako bi mogli izvaditi tijelo - rekao je mještanin.

Pojedini mještani tvrde da se Kristini ugasilo auto nasred prelaza, ali ni to još nije potvrđeno.

Iz "Željeznica Republike Srpske" izrazili su žaljenje te uputili saučešće porodici nastradale djevojke.

- Mašinovođa je, ugledavši automobil na putnom prelazu, davao znakove upozorenja zvučnom signalizacijom i počeo da koči, ali automobil se i pored svih znakova upozorenja nije pomjerio sa putnog prelaza - naveli su iz "Željeznica Republika Srpske".

Dodali su da je alko-testiranjem mašinovođe utvrđeno da nije bilo prisustva alkohola i drugih neželjenih supstanci u organizmu.

Na mjesto nesreće odmah su izašle ekipe Hitne pomoći, prijedorski policajci, vatrogasna ekipa, tužilac i komisija "Željeznica RS" za vanredne događaje. Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da je na mjestu saobraćajne nesreće, u prisustvu tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor izvršen uviđaj.

Zastoj

Nakon nesreće, prekinut je saobraćaj na ovoj dionici. Nakon završenog uviđaja te uklanjanja dijelova auta, željeznički saobraćaj na relaciji Banjaluka-Prijedor ponovo je uspostavljen u 23.15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana