Депардје: Спреман сам да умрем за Русију

Глас Српске
Депардје: Спреман сам да умрем за Русију

Париз - Непосредно по завршетку Канског фестивала француски глумац Жерар Депардје је "отворио душу" новинару магазина "Венити фер".

"Не вјерујем ни у шта. Понајмање у себе. Понекад, увече, док лежим у кревету, пожелим да заувијек заспим. Проживио сам све. Нема много људи који могу то да кажу. Сада могу да умрем. Ко то може себи да призна? Свој живот сам проживио како сам хтио и зато што ми се могло. То није за осуду", рекао је популарни Жеже.

Иако ништа више не очекује од живота, Депардје каже да би желио да много тога "поправи".

"Треба све поправити, поправити то што се нисмо вољели, поправити друге. Поправити, то значи бити ту, ублажити бол, одагнати страх", навео је 66-огодишњи глумац алудирајући на свог сина Гијома који је умро 2008.

"Са Гијомом су се ствари разголитиле. Урлао је пред мојим вратима. Али, то што ти дијете урла ствари које ниси учинио и даље не значи да знаш како да то поправиш", навео је он.

Разочаран својом земљом, истиче да га "Француска и њена испразна власт ни најмање не занимају".

"Француска не зна шта значи поправити", сматра Депардје, додајући да и даље обожава Русију.

"Спреман сам да умрем за Русију јер су у њој људи јаки; не желим да крепам као кретен у Француској каква је данас. Не вјерујем у себе јер сам одрастао с вриједностима које не дијелим. Нисам се осјећао Французом", закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана