Цвијановић: Писмо Фон дер Лајен упућено на погрешну адресу

Срна
Foto: ГС

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је Предсједништво БиХ демонстрирало бројна неслагања у погледу спољне политике БиХ, али је, нажалост, Министарство иностраних послова то често игнорисало, па је стога и давало инструкције које не одражавају ставове Предсједништва.

На питање да прокоментарише писмо предсједника Европске комисије Урсуле Фон дер Лајен упућено Предсједништву БиХ у коме захваљује за, како је навела, усклађивање спољне политике БиХ са политиком ЕУ, Цвијановићева је рекла да је писмо упућено на погрешну адресу.

“Ако некоме треба изразити захвалност за узурпирање надлежности и непровођење ставова Предсједништва, онда би то свакако било Министарство иностраних послова”, поручила је Цвијановићева.

Урсула фон дер Лајен, представила је на недавно "Глобсек форуму" у Братислави нову иницијативу, која би требало да допринесе наставку напретка постигнутог протеклих мјесеци, али и да донесе неке од предности ЕУ чланства становништву БиХ и западног Балкана већ данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана