Cvijanović: Pismo Fon der Lajen upućeno na pogrešnu adresu

Srna
Foto: GS

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je Predsjedništvo BiH demonstriralo brojna neslaganja u pogledu spoljne politike BiH, ali je, nažalost, Ministarstvo inostranih poslova to često ignorisalo, pa je stoga i davalo instrukcije koje ne odražavaju stavove Predsjedništva.

Na pitanje da prokomentariše pismo predsjednika Evropske komisije Ursule Fon der Lajen upućeno Predsjedništvu BiH u kome zahvaljuje za, kako je navela, usklađivanje spoljne politike BiH sa politikom EU, Cvijanovićeva je rekla da je pismo upućeno na pogrešnu adresu.

“Ako nekome treba izraziti zahvalnost za uzurpiranje nadležnosti i neprovođenje stavova Predsjedništva, onda bi to svakako bilo Ministarstvo inostranih poslova”, poručila je Cvijanovićeva.

Ursula fon der Lajen, predstavila je na nedavno "Globsek forumu" u Bratislavi novu inicijativu, koja bi trebalo da doprinese nastavku napretka postignutog proteklih mjeseci, ali i da donese neke od prednosti EU članstva stanovništvu BiH i zapadnog Balkana već danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana