Ћурић из СНСД-а и Борјан из ПДП-а кандидати за градоначелника Требиња

ATV
Ћурић из СНСД-а и Борјан из ПДП-а кандидати за градоначелника Требиња

Бањалука - Доктор Саша Борјан из ПДП-а изаћи ће на црту СНСД-овом Мирку Ћурићу у трци за градоначелника Требиња на пријевременим изборима. У пет до 12 опозиција је представила Борјана који ће у изборну трку под слоганом „Требиње заслужује боље”

“У нашем програму који ћемо представити грађанима Требиња ће управо бити обичан грађанин Требиња, не страначки симпатизер и не страначки активиста, него обичан грађанин Требиња и сматрамо да је то порука коју требамо послати,” рекао је Борјан.

Поштујемо сваког кандидата, али ми се доказујемо кроз урађене пројекте, каже СНСД-ов кандидат. Мирко Ћурић каже да је у октобру показано кога Требињци подржавају, јер су препознали да град у задње двије године иде само узлазном путањом.

“Требиње сада има идеалну прилику да има потпуну подршку и са ентитетског нивоа и са државног нивоа. Наравно ту је и подршка Владе Републике Србије тако да са свим тим пројектима у наредном периоду водимо Требиње ка бољем,” каже Ћурић.

СНСД-овог кандидата 17. фебруара подржаће још осам политичких партија. ПДП-ов Борјан поред ПДП-ове имаће и подршку СДС-а. Предсједник ПДП-а кажу да су изабрали најбољег кандидата.

“Наш кандидат доктор Саша Борјан је симбол храбрости, симбол слободе, симбол стручности и онога што је потребно сваком граду, сваком дјелићу и предјелу РС,” каже Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

У СНСД-у кажу да ће водити мирну и достојанствену кампању, исто очекују и од опозиционара.

“Мислим да је Требиње рекло да му је доста више тога, да неће да се нека кампања заснива на неким мржњама, радњама које не воде Требиње у правом смјеру. Ми ћемо се доказивати и даље радом, ово је вријема празника зна се када је вријеме кампање,” каже Чурић.

А вријеме кампање је од 2. до 17. фебруара, када ће Требињци поново на биралишта. Пријевремени избори у Требињу расписани су након што је градоначелник Лука Петровић прешао на функцију генералног директора Електропривреде РС.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана