Ћосић: Срби из Српске и Црне Горе имају чврсту културну и братску спону

Srna
Foto: Arhiva

ПАЛЕ - Срби из Републике Српске и Црне Горе имају чврсту културну и братску спону, рекао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић вечерас на Палама гдје је отворена изложба "Тако су говорили наши преци".

Ћосић, који је са предсједником Српског националног савјета Црне Горе Момчилом Вуксановићем отворио изложбу, рекао је да је Српски национални савјет очувао културну баштину и све оно што је важно за националну одредницу Србин, не угрожавајући ниједан други народ на простору Црне Горе.

"Исто као што ми не желимо да угрожавамо ниједан други народ на простору БиХ и Републике Српске", рекао је Ћосић новинарима.

Он је истако да је српски народ најстарији народ на овим просторима и да је све што је уздизано на овим просторима, уздизано од Срба.

"Окупљали смо и друге народе и трудили се да приликом ослобађања од страних окупатора, ослободимо и друге народе", рекао је Ћосић и додао да је највише страдао српски народ.

Ћосић је најавио да ће са Српским националним савјетом Црне Горе бити договорени и остали облици сарадње.

"Они имају српску кућу у Подгорици и ми ћемо се потрудити да тамо презентујемо све активности које наше културне институције промовишу", рекао је Ћосић.

Он је додао да ће изложба сутра бити уприличена на Сокоцу, а прекосутра и Источном Новом Сарајеву.

"Договорили смо да изложба један период буде у Источном Новом Сарајеву, па да се поново врати на Пале", навео је Ћосић.

Према његовим ријечима, сарадњу треба ширити и у области привреде и политике, а на неки начин је Српски национални савјет већ допринио очувању српске политике у Црној Гори.

Изложбу, у сарадњи са Градом Источно Сарајево, организује Конференција српских националних организација из земаља региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана