Без „трептача“ остало и возило министарства Лејле Решић

Д. М.
Без „трептача“ остало и возило министарства Лејле Решић

БАЊАЛУКА - Припадници полицијске управе Бањалука од Горана Тодорића, возача у Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске на чијем је челу Лејла Решић, привремено су одузели посебни уређај за давање свјетлосних и звучних сигнала, такозване трептаче и издали му прекршајни налог због њиховог незаконитог коришћења, сазнаје „Глас Српске“.

- У оквиру акције „Појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на контролу и санкционисање возача који у возилима противзаконито посједују и користе уређаје за давање посебних свјетлосних знакова и звучних сигнала“, полицијски службеници ПУ Бањалука су 2. марта око 8.30 часова у улици Скендера Куленовића у Бањалуци извршили контролу возила „шкода суперб“ у власништву Министарства управе и локалне самоуправе РС којим је управљао Тодорић, унутар кога су уочили „трептаче“. Наведени уређај је привремено одузет за шта је возачу Горану Тодорићу издата потврда о привременом одузимању предмета и издат му је прекршајни налог због кршења Закона о основама безбједности на путевима БиХ - потврђено је за наш лист из МУП-а РС.

Подсјећамо, „Глас Српске“ је јуче објавио објавио да је полиција прије два дана „трептаче“ одузела и од Миленка Косовића, возача шефа Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини РС Миладина Станића.

Након што је наш лист објавио ту информацију, из Народне скупштине РС саопштено је да је генерални секретар Народне скупштине Небојша Згоњанин 25. октобра 2019. године обавијестио Службу возног парка парламента о допису МУП-а Српске у којем је наведено да „само возила која се сматрају возилима под пратњом могу користити свјетлосну сигнализацију, а да је једино такво возило у републичком парламенту возило предсједника парламента“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана