Америчка амбасада у БиХ: За кризу крив прије свих Додик

ГС
Америчка амбасада у БиХ: За кризу крив прије свих Додик

САРАЈЕВО - Америчка амбасада у Сарајеву реаговала је на актуелну политичку кризу у БиХ  те су навели да је „није произвела међународна заједница, него домаћи политичари, а прије свих (предсједник Српске и лидер СНСД-а) Милорад Додик“.

- Додик посвећује много времена и енергије пребацујући кривицу за властите неуспјехе на друге. Сумњамо да би ико ко је посљедњих 15 година пажљиво пратио политику ове земље био толико наиван да му повјерује. Сједињене Америчке Државе више од 30 година раде у име народа БиХ, те смо досљедно и снажно позивали политичке лидере да усвоје реформе које су потребне за напредак земље ка НАТО и ЕУ. Чврсто смо се држали тих стандарда, а када су страначки лидери предложили рјешења која нису у складу с њима, изразили смо своју забринутост и приватно и јавно - казали су из Амбасаде САД, преноси Кликс.

Како додају, „нису снизили стандарде нити очекивања да би усрећили челника било које странке“.

-Знамо да неки људи нису срећни због тога, па тако и неки страначки лидери, али ми нисмо ту да њима удовољавамо. Овдје смо да промовишемо, штитимо и бранимо интересе Америке и били смо сасвим јасни по том питању: подржавамо суверенитет, територијални интегритет и мултиетнички карактер БиХ и подржавамо њену интеграцију у евроатлантске институције. Ти су циљеви заједнички нама и грађанима Босне и Херцеговине - закључили су из Амбасаде САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана