Званична истрага: Овако је срушен МХ17 VIDEO

Агенције
Званична истрага: Овако је срушен МХ17 VIDEO

Холандски Одбор за безбједност објавио је видео симулацију обарања малезијског авиона на лету МХ17 након што је саопштио званичан извјештај истраге пада "боинга"

Малезијски авион на лету МХ17 погођен је прошле године над источном Украјином ракетом из система БУК испаљеном са земље, руске производње, када је погинуло 298 људи, саопштио је холандски Одбор за безбједност који је водио службену истрагу.

Он је додао и да је коначно јасно да је бојева глава типа 9М34М испаљена из ракетног система БУК била разлог пада путничког авиона компаније Малезија ерлајнс, чији дијелови су били расути на површини од 15 квадратних километара.

"Авион МХ17 срушио се због експлозије бојеве главе 9н314м ван авиона, на лијевој страни кокпита. Ова бојева глава уклапа се у врсте пројектила који су инсталирани у систем БУК ракета земља-ваздух", рекао је предсједник холандског Одбора за безбједност Тјибе Јустра..

Компанија Алмаз – Антеј, произвођач ракетног система БУК, је реконструисала тренутак када је ракета погодила малезијски авион на лету МХ17 који је пао у источној Украјини.Тај видео снимак можете погледати овдје.

Рјабков: Пристрасан извјештај холандских инспектора

Замјеник руског министра спољних послова Сергеј Рјабков оцијенио је данас као пристрасан извјештај о малезијском путничком авиону "МХ17", обореном прошле године изнад Украјине.
"Жалосно је то што, упркос свим руским поновним и дуготрајним настојањима да се организује истрага на свеобухватан и непристрасан начин и да се размотре све расположиве информације, постоје очигледни покушаји да се изведе пристрасан закључак и спроведу политичке наредбе", каже Рјабков, а преносе руске новинске агенције.

Холандски инспектори су раније током дана поднијели извјештај у којем се тврди да је руски пројектил из система "Бук" оборио авион "МХ17" изнад Украјине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана