Зимска олуја погодила источни дио САД

Агенције
Зимска олуја погодила источни дио САД

Вашингтон - Зимска олуја погодила је источни дио САД због чега је отказано скоро 5.000 авионских летова, а у Кентакију су стотине возача остале заробљене због сњежног покривача висине 58 центиметара.

Упозорења и савјети за зимску олују су на снази од америчких држава у региону Средњи Атлантик (Делавер, Мериленд, Њу Џерзи, Њујорк, Пенсилванија и дистрикт Колумбија) до јужне државе Нова Енглеска, као и од долине Мисисипија до Апалачких планина, саопштила је Национална метеоролошка служба.

Очекује се да би широм сјеверног дијела области Средњи Атлантик могло пасти још 10 центиметара снијега прије него што олуја ослаби.

Авион компаније "Делта аирлинес" слетио је са писте и ударио у ограду док се спуштао на њујоршки аеродром "ЛаГвардија" по сњежној олуји. Нико није повријеђен, наводи Ројтерс.

Гувернер Кентакија Стив Бишир прогласио је ванредно стање, а стотине возача је остало заробљено у снијегу током ноћи пошто је саобраћај на аутопутевима заустављен.

Око 37 километара аутопута 65, у близини Елизабеттауна је затворено, а гувернер је за ЦНН рекао да је дио саобраћаја почео да се креће.

"Поново се покреће, хвала Богу", додао је Бишир.

Саобраћај на аутопуту 24, у близини Падуке, такође је полако почео да се креће, али су температуре током ноћи пале, па је лед поново створио проблем, саопштили су званичници за саобраћај.

Најављено је да неће радити стотине школа, Владиних канцеларија и судова у дистрикту Колумбија, Њу Џерзију, Јужној Каролини и Тенесију.

У Вашингтону су затворене федералне службе и Конгрес.

Има извјештаја о поледици у долини ријеке Охајо и околним државама, а једна особа је страдала у судару у округу Диксон у Тенесију.

У Даласу је хицима из ватреног оружја убијем мушакрац док је фотографисао како пада снијхег, али нико није ухапшен и мотив убиства није познат, саопштила је полиција.

Отказано је укупно 4.858 летова, а сњежном олујом су најтеже погођени аеродроми у Даласу, Вашингтону, Филаделфији и Њујорку.

У неким дијеловима Масачусетса пало је и до 19 центиметара снијега, али није званично саопштено да ли је у Бостону оборен рекорд у годишњој количини снега - 5 центиметара би оборило укупну рекордну годишњу количину снијега од 274 центиметра колико је пало 1995-1996. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана