Жена ухапшена због увреде Макрона путем "Фејсбука"

Срна
Foto: Танјуг/АП

ПАРИЗ- Француско тужилаштво саопштило је данас да ће против жене из града Сен Омер на сјеверу Француске бити покренут судски процес због увредљиве поруке упућене предсједнику Емануелу Макрону путем "Фејсбука".

У саопштењу из тужилаштва наводи се да је она оптужена за увреду предсједника и да ће против ње бити покренут судски процес 20. јуна у Сен Омеру.

Агенција Франс прес наводи да, уколико буде проглашена кривом, жена се суочава са новчаном казном у износу од 12.000 евра, али не и затвором.

Она је ухапшена данас и задржана је у притвору након што је канцеларија локалног тужиоца поднијела тужбу против ње због спорне објаве на "Фејсбуку".

Тужба је усмјерена на њену објаву постављену на "Фејсбуку" 21. марта, дан прије него што је Макрон дао интервју телевизијској станици "ТФ1" како би одбранио спорну реформу пензијског система због које су покренути протести широм Француске.

"Ово парче ђубрета ће вам се обратити у 13.00 часова. То ђубре само и видимо на телевизији", написала је она.

Оптужена је за регионални дневник "Ла Вои ду Норд" изјавила да "желе да од ње направе примјер". Лист је жену именовао као Валери, која је навела да била изненађена када је полицијија покуцала на врата са налогом за хапшење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана