Заражена скоро трећина популације Авганистана

Срна
Заражена скоро трећина популације Авганистана

КАБУЛ - Скоро трећина популације Авганистана, односно десет милиона људи, заражено је вирусом корона, наводи се у процјени коју је данас објавило Министарство здравља.

До овог броја се дошло на основу тестова за антитијела на око 9.500 људи широм земље уз техничку подршку од Свјетске здравствене организације, рекао је на конференцији за новинаре министар здравља Ахмад Џавад Османи.

На основу истраживања процијењено је да је 31,5 одсто становништва до сада било инфицирано вирусом. Највиша стопа је у Кабулу, гдје је, како се вјерује, инфицирано више од половине од пет милиона становника.

Држава од око 32 милиона људи има ограничене капацитете за тестирање и званично је регистровала само 36.000 случајева и нешто више од 1.200 смртних исхода, пренио је АП.

"Други талас инфекција дешава се широм свијета и ми не можемо бити изузетак. Искористићемо ова сазнања да се боље припремимо за могући други талас", рекао је Османи.

Према званичним подацима, више од 18 милиона људи широм свијета заражено је вирусом од када се он појавио у Кини крајем прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана