Захарова: Русија неће учествовати на конференцији о Украјини

СРНА
Захарова: Русија неће учествовати на конференцији о Украјини

МОСКВА- Русија не намерава да учествује на конференцији о Украјини, чију могућност је поменуо украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Раније је Кулеба рекао да би преговори са Русијом о ријешавању оружаног сукоба са Украјином могли да се одрже између првог и другог самита о "формули мира" предсједника Украјине Володимира Зеленског, пренео је ТАСС.

"Русија не намерава да учествује на таквој конференцији. Формула Зеленског није ништа друго до алхемија", истакла је Захарова.

Зеленски је, говорећи путем видео конференције на самиту Г20 средином новембра 2022, представио такозвани мировни план у 10 тачака који не узима у обзир став Москве, навела је агенција.

Он је посебно позвао на потпуно повлачење руских снага на границе из 1991. године и враćање контроле над "искључивом економском зоном" у Црном и Азовском мору Украјини.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је раније да су саопштења Кијева о мирном решењу дата без узимања у обзир постојеће реалности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана