Захарова: МКС треба да изда налоге за хапшење америчких лидера

Srna
Foto: Arhiva

МОСКВА- Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова саопштила је да чека да Међународни кривични суд /МКС/ изда налоге за хапшење америчких политичких личности које су учествовале у одвођењу дјеце из Вијетнама седамдесетих година прошлог вијека.

"У позадини мрачњаштва и западних интрига око Међународног кривичног суда и њихових лажних тврдњи, посебно о руској комесарки за права дјетета Марији Лавовој-Беловој, жељела бих да се осврнем на то како је Вашингтон учествовао у махинацијама са дјецом", написала је она на "Телеграму".

Према ријечима Захарове, Американци су "почели да узимају дјецу из Вијетнама у великом броју" током операције "Бејбилифт".

Она је подсјетила да је та операција "веома лоше спроведена" и да нису избјегнуте људске жртве. "Транспортни авион `Ц-5А галакси` америчког ратног ваздухопловства срушио се 4. априла 1975. године изнад Вијетнама због злочиначког немара америчких војних власти, однијевши животе 78 дјеце.

"Заиста се радујем дану када ће Међународни кривични суд издати налоге за хапшење лидера САД, Пентагона и свих оних `хуманитарних фондација` које су имале улогу у овој операцији", додала је Захарова.

Мађународни кривични суд је 17. марта издао налог за хапшење Лавове-Белове, наводећи да је она наводно одговорна за незакониту депортацију украјинске дјеце, подсјећа ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана