Заев признао да је насјео на превару Руса: Нисам једини

Агенције
Заев признао да је насјео на превару Руса: Нисам једини

Скопље - Македонски премијер Зоран Заев признао је да је насјео након објављивања снимка његовог разговора са руским преварантима.

Македонски премијер Зоран Заев признао је, у првој изјави медијима након објављивања аудио снимка његовог разговора са руским преварантима који су му се представили као бивши украјински предсједник Петро Порошенко и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, да је насјео, али се правда да није једини и да је “жртва” своје отворености и доступности свима.

“Исти преваранти су успјели ово да ураде са француским предсједником Емануелом Макроном, а преварили су и бившег британског министра спољних послова Бориса Џонсона, грузијског предсједника Михаила Сакашвилија, генсек-а НАТО Јенса Столтенберга, такође и турског предсједника Реџепа Тајипа Ердоана”, рекао је Заев медијима и нашалио се да је макар “у добром друштву”.

Он, међутим, одбацује наводе медија да је иступао на штету државних и националниох интереса.

Заев наводи да су у једном дијелу ових разговора извршене озбиљне интервенције, послије којих се могу извући нетачни закључци.

“Поготово око дјела који се тиче неканонске Македонске православне цркве (МПЦ). Тамо сам једино говорио о мом опредјељењу да МПЦ добије аутокефалност, за шта се залажем и у земљи, и у иностранству”, навео је Заев, поводом дела разговора у којем му саговорници нуде аутекефалност у замјену за 100.000 евра “с попустом”.

Он додаје да остали дијелови разговора само потврђују већ више пута изречене ставове који су, према његовом мишљењу, у интересу Сјеверне Македоније и стратешких опредељења његове земље.

Што се тиче дела аудио снимка у којем се говори о наводној помоћи коју тадашњем председнику Македоније Ђорђу Иванову пружа руски лидер Владимир Путин, Заев каже да је рекао “да не постоје докази да је Иванов повезан са Турском и Русијом”, те да је само додао да Иванов, када је ријеч о блискости са тим земљама, има право на своје мишљење и на свој став.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана