За улазак у Аустрију грађанима БиХ неће бити довољан ни негативан тест

Г.С.
За улазак у Аустрију грађанима БиХ неће бити довољан ни негативан тест

За улазак у Аустрију држављани Босне и Херцеговине да би избјегли карантин требају имати негативан тест на корона вирус, али постоје случајеви кад ни он није довољан.

Како преноси портал Хојте разлог за ову одлуку се неће допасти бројним путницима, а посебно онима који путују аутобусима, гдје је јако тешко поштовати хигијенске мјере.

Како наводе медији није искључено да се путници и поред негативног теста заразе током дугог путовања у уском и затвореном простору. Такве путнике аустријске власти могу ставити у карантин, потврдили су у граничној полиција Никелсдорф, а ово се може односити и на неке путнике у приватним аутомобилима, пише Кlix.ba.

Због ширења корона вируса аустријско Министарство иностраних послова савјетовало је своје грађане да сва непотребна путовања, посебно путовања на одмор одговде.

Иако се још увијек може путовати у Словенију и Хрватску без већих ограничења, влада је објавила упозорење највишег нивоа сигурности за путовање у све земље западног Балкана и то: Албанију, Босну и Херцеговину, Косово, Црноу Гору, Сјеверну Македонију и Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана