Вучић: Видио сам само насловну страну резолуције

Срна
Вучић: Видио сам само насловну страну резолуције

Београд - Премијер Србије Александар Вучић потврдио је данас да је добио измијењени приједлог резолуције коју би поводом 20 година од догађаја у Сребреници требало 7. јула да разматра Савјет безбједности УН, али да га још није прочитао.

Он је рекао новинарима у Будимпешти након заједничке сједнице влада Србије и Мађарске да је примио измијењени текст, али да је он видио само његову насловну страну, пренијели су београдски медији.

Према информацијама из дипломатских кругова, текст резолуције о Сребреници, коју би поводом 20 година тамошњих дешавања требало да разматра Савјет безбједности УН, и даље се усаглашава.

Извори у УН наводе да је уобичајена пракса да се текст приједлога резолуције мијења у складу са коментарима како сталних тако и несталних чланица Савјета безбједности УН.

Британија је Савјету безбједности УН предложила усвајање резолуције поводом обиљежавања 20 година од дешавања у Сребреници који је био неприхватљив за Србију, након чега је Русија поднијела алтернативни нацрт резолуције о БиХ.

Београдски медији данас су пренијели да је српској страни достављена нова, измијењена варијанта британске резолуције о Сребреници, у коју су унесени елементи руске резолуције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана